VIIKKOTUNNIT
JOOGAKURSSIT
CHI KUNG -KURSSIT

 • Jooga
 • Joogatunnit
 • Mukaan tunnille
 • Tunnin rakenne
 • 8 askeleen tie

 • Joogatunnit

  Yrityksemme tarjoaa joogatunteja kaiken ikäisille ja tasoisille. Tarjoamme alkeisopetusta aloittelijoille, alkeisjatkon perustiedot omaaville ja edistyneille haastavampaa harjoitusta. Haluamme auttaa teitä kehittämään kehon voimaa ja notkeutta unohtamatta mielen rauhaa.


  JOOGAN PERUSTEET / klassinen Hathajooga


  * Harjoitus kaikille

  Aloittelijoiden jooga on tarkoitettu uusille tulokkaille tai niille ketkä ovat aikoinaan jooganneet, mutta pitäneet taukoa ja haluavat taas jatkaa harjoitusta. Tunnilla teemme klassisia ”ASANOITA” eli jooga-asentoja. Liikkeet vaikuttavat erityisesti sisäeritysrauhasten hormonitoimintaan sitä tasapainottaen. Harjoituksen aikana koemme lyhyen alkukeskittymisen hengitykseen, lämmitämme kehon nivelet ja teemme joogaliikkeitä seisten, istuen ja lattialla maaten. Päätämme harjoituksen loppu rentoutukseen ja meditaatioon.


  VOIMAJOOGA

  * Harjoitus voimaa ja fyysisyyttä kaipaaville

  Voimajooga vahvistaa, puhdistaa ja notkistaa kehoa sekä parantaa keskittymiskykyä ja vireyttä. Se auttaa jaksamaan kiireen keskellä ja torjuu stressiä. Voimajooga on urheilullisempaa kuin jooga yleensä ja perustuu tunnettuun Astanga vinyasa joogaan. Harjoitellessa tulee hiki, joten laji sopii reippaan kuntoilun ystäville.


  VIRTAJOOGA

  * Harjoitus soljuvasti puron lailla liikkuen

  Virtajooga eli ”Flowjooga” on dynaaminen liikkuva jooga harjoitus, joka tehdään hengityksen tahdissa. Liikkeet kulkevat miellyttävästi, välillä rauhallisesti ja välillä rytmikkäästi. Harjoitus notkistaa, voimistaa ja puhdistaa kehoa sisäisesti.


  CHI JOOGA

  * Keskittymistä vahvista harjoitus

  Chi Kungia ja joogatekniikoita uudella tavalla yhdistävä tunti.


  SENIORIJOOGA / TUOLIJOOGA

  * Lempeää harjoitusta rajoja kuunnelen

  Seniorijoogassa harjoitukset tehdään lempeästi kehoa kuunnellen. Liikkeiden välillä on useita taukoja ja hetkiä levätä. Aluksi teemme kevyen alkulämmittelyn, jossa käymme nivelet yksityiskohtaisesti. Tunnin aikana tehtävät joogaliikkeet sovelletaan kaikille sopiviksi. Apuna voidaan käyttää esim. tuolia, vyötä tai muita joogavälineitä.
  Tuolijooga on hauska ja iloinen tapa ottaa hetki aikaa itselleen porukalla tai yksin. Tunti soljuu ”musiikin-”, liikkeiden- ja hengityksen tahtiin. Teemme yksikertaisia hengitysharjoituksia, avaamme rintakehää, voimistamme vatsalihaksia, jalkoja ja käsiä. Tunti sopii kaikenikäisille ja kuntoisille.


  PUISTOJOOGA

  * Raikas ulkoilma ravitsee ja elvyttää

  Kesäiset puistojooga tunnit Töölönlahden rannalla. Kursseja ja joogahetkiä voidaan järjestää tilauksesta esim. polttarijuhliin, piknikille tai synttäreille.


  JOOGA ODOTTAVILLE

  * Elämän ihmeet

  Tunnilla tehdään odottaville äideille sopivia joogantapaisia venytyksiä, hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Opimme liikkeitä jotka vahvistavat sisäistä tyyneyttä ja rauhaa.
  Mikäli et ole aiemmin joogannut, tule joogaa odottaville äideille -tunnille kolmannen raskauskuukauden jälkeen.
  Tunti on suunniteltu erityisesti turvalliseksi ja lempeäksi harjoitukseksi kaikille raskaana oleville äideille. Kysy myös neuvolasta tai lääkäriltäsi mikäli epäilet voitko osallistua tunnille.

   

  VANHEMPI & VAUVAJOOGA

   

  * Yhdessä olemisen notkeus

   

  Tunnit antavat loistavan mahdollisuuden harjoitella joogaa lapsesi kanssa.

   

  Tunnilla tehdään äidille ja vauvalle sopivia jooga ”asanoita” eli venytyksiä, hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Opimme liikkeitä, jotka vahvistavat kehoa ja lisäävät sisäistä rauhaa. Vauva ( 1-12kk ) voi nukkua tai olla mukana liikkeissä. Oma harjoitus kulkee vauvan ehdoilla. 

   

  Joitakin vauva & vanhempi joogan hyötyjä:

          ·          parantaa voimaa, ryhtiä ja kuntoa

  ·          nostaa energiatasoa ja vireyttä

  ·          helpottaa yleisiä raskaudesta aiheutuvia ongelmia (niska kipu, selkäsärky, väsymys)

  ·          vahvistaa lantionpohjalihaksia

  ·          lataa akkuja eli lisää elinvoimaa

  ·          antaa itsevarmuutta ja löydät uusia tapoja käsitellä vauvaa

   

  Fyysisen ja psykologisen tason hyödyt vauva & vanhempi joogassa:

  ·          kosketus ja liike stimuloi voimakkaasti vauvasi eri aisteja

  ·          rytmi yhdistettynä toimintaan auttaa vauvaasi  hahmottamiskyvyn kehittymisessä

  ·          jooga voi helpottaa koliikista ja unettomuudesta kärsiviä vauvoja

  ·          sosiaalinen tilanne rohkaisee leikkiin ja vuorovaikutukseen muiden kanssa

     PARIJOOGA

  * Uusia tapoja olla ja vuorovaikuttaa

  Yhden päivän kurssi 1-5h/päivä
  Kahden päivän kurssi 3-4h/päivä

  Parijooga harjoitukset lisäävät luottamusta ja kehotietoisuutta. Liikkeet voimistavat, venyttävät, tasapainottavat ja avaavat kehoa. Harjoitteleminen yhdessä auttaa löytämään yhteyden kaveriin, perheenjäseneen tai kumppaniin. Harjoitukset vahvistavat vuorovaikutustaitoja ja keskinäisiä suhteita, virkistävät ja lisäävät hyvinvointia. Parijooga on hauska tapa pitää huolta itsestä ja ympärillä olevista ihmisistä. Kurssi lähentää ja levittää hyvää leikkimielistä mieltä itseen ja muihin.
  JOOGAPÄIVÄT & KURSSIT

  * Iloa, rauhaa ja hyvinvointia

  Workshop/kurssi 3-4h päivä/kesto 1-3 päivää

  Workshopit sopivat joogan ja hyvinvoinnin syvempään käsittelyyn. Kurssilla voidaan syventyä käsittelemään yleisesti hyvinvointia, stressinhallintaa tai rentoutusta. Sisältö ja workshopin kesto suunnitellaan yksilöllisesti vastaamaan yrityksen, yhdistyksen tai oppilaitoksen tarpeita.